Dopełniając zakupów w okazałym supermarkecie, co niemalże jest nieodzownym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, spostrzegamy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na domenie internetowej ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości idealne dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, które mają zbawienny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Mimo to powinniśmy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa w wielu przypadkach stosują takie triki, że dodają do pieczywa zwykłego, pszennego albo żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób tylko razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

źródło: Polskie pisarki romansów

Author:

Related Post

top